Da li imate problema sa krticama, voluharicama i puževima?

Rose, Rose Thorns, Thorns, Pointed, Flower, Plant


Grančice koje imaju trnje po sebi mogu vam mnogo pomoći u bašti, voćnjaku ili dvorištu. Ne bacajte grančice crnog trna, ruže, kupine, maline, jer ih možete iskoristiti u borbi protiv štetočina.

Davno sam pisala kako otjerati krtice i voluharice prirodnim preparatima i repelentima, ali su grančice sa trnjem najjednostavnija metoda. Dovoljno je u rupu od krtice ili voluharice ugurati trnovite grančice i one odlaze. Zbog mekanih njuškica krticama i voluharicama smeta trnje.

Najbolje su se pokazale grančice crnog trna i divlje ruže. Grančice trnovite kupine se brže raspadaju i brže ostaju bez trnja.

Grančice sa trnjem nam mogu pomoći u borbi sa puževima. Grančice koje nam ostanu poslije rezidbe ruže  možemo iskoristiti kao prirodnu barijeru. Potrebno je tri grančice položiti jednu pored druge. Kada bi stavili samo jednu grančicu puževi brzo pronađu mjesto gdje je trnje dovoljno razmaknuto ili gdje je otpao trn da prođu. Zbog toga postavljam tri grančice. Ima dovoljno trnja i dovoljno je široka barijera da oteža kretanje puževa,

Comments