Kako napraviti domaći pinđur?
Sastojci:
-
8 do 10 kg mesnatih crvenih paprika
-
4 kg paradajza
-
5 kašika šećera
-
4 dl ulja
-
2 glavice bijelog luka
-
2 vezice peršuna
-
4 dl vinskog sirćeta
-
so po ukusu
-
ulje za dolijevanje
Priprema:
-
Paprike ispecite na roštilju ili u pećnici dok kožica ne pocrni, zatim ih ogulite i očistite od sjemenki. Ostavite da se dobro ocijede, pa ih isijecite ili iskidajte na tanke rezance.
-
Paradajz ogulite, nasjeckajte i stavite da se kuha sa šećerom dok se ne prepolovi količina.
-
Dodajte paprike, sitno isjeckani bijeli luk, ulje, so i isjeckan peršun. Sve zajedno pržite dok pinđur ne postigne željenu gustinu.
-
Na kraju dodajte vinsko sirće, pustite da proključa, pa smjesu sipajte u vrele tegle.
-
Tegle ostavite u toploj pećnici preko noći da se na površini formira korica.
-
Sledećeg dana u svaku teglu dodajte po prst ulja, zatvorite i čuvajte na hladnom mjestu.

Comments
Post a Comment