Marmelada od hokaido tikve

Marmelada od hokaido tikve - dva okusa

Marmeladu od hokaido tikve spremamo po starom receptu za marmeladu od mrkve . Razlika između pripreme postoji. Za marmeladu od hokaido tikve je potrebno manje šećera. U mojoj porodici uvijek pripremamo marmeladu od jednog dijela tikvi koje smo uzgojili. Stavljamo manje šećera, oko 250g. Sama hokaido tikva je slađa od mrkve i smanjuje se količina šećera. Mi napravimo manje količine. Tako da nam nije bitna dugotrajnost. Veoma brzo potrošimo teglice koje napravimo. Kad nam treba još marmelade brzo je napravimo od tikvi koje čuvamo.

Oni koji su pravili marmeladu od mrkve vidjeće da je manje tečnosti nakon cjeđenja skuhane hokaido tikve i da će se mnogo brže ukuhati.

Dodatke možete dodati po želji. Na fotografiji je žuti dio samo od hokaido tikve i smeđi dio sa kakao prahom i dodatkom malo ruma - povrtna Nutela.

Comments