Salata od mrkve i crvenog luka

Onion, Carrots, Fresh, Crops, Vegetables, Table, Wood 


Ova salata od mrkve i crvenog luka nije zimnica, ali je odlična i kao salata i kao samostalan obrok. Jednostavno se priprema i može da se čuva u frižideru i do dvije sedmice. Vjerovatno ćete je potrošiti prije.

Za pripremu salate potrebne su vam: dvije srednje krupne mrkve, dvije glavice crvenog luka, ulje, po želji sirće, so. 

Mrkvu oprati i krupno naribati. Prodinstajte naribanu mrkvu na ulju. Mrkva će upiti ulje. Zato pazite da ulja ne bude premalo ili previše.

Crveni luk oguliti i nasjeći na rebarca ili trakice. U posebnoj tavi prodinstajte luk na ulju.

Kada se prodinstana mrkva i luk prohlade spojite ih u jednoj posudi, dodajte sirće i so. Sve dobro izmješajte. Probajte kakav je okus. Neko voli više sirćeta i soli, a neko manje. Čuvajte u staklenoj tegli ili posudi sa poklopcem.

Prijatno.


Comments