Hajdučka trava u svakodnevnoj upotrebi





Hjadučka trava se od davnina koristi u narodnoj medicini, posebno kao biljka koja zaustavlja krvarenje manjih rana i ogreotina, za ublažavanje grčeva mišića, kod problema sa probavom, nesanicom, kašlja, pa čak iprotiv malarije. Kao i za sve ljekovite biljke posavjetujte se sa svojim liječnikom prije upotrebe hajdučke trave.

Osim kao ljekovita biljka hajdučka trava se koristi u kozmetici. Čaj od hajdučke trave nam može poslužiti za pranje lica i tijela. Na ovaj način koža se obnavlja i nestaju krastice, čirevi, prištevi, umanje se masnoća lica, smiruje iritacija kože, pore se čiste i sužavaju. Takođe, pranje čajem od hajdučke trave ublažava pojavu akni i ekcema.

Osim za vanjsku upotrebu koristi se konzumiranjem, jer su veoma često prištevi, čirevi, irutacija kože povezani sa slabom probavom. Čaj od hajdučke trave reguliše metabolizam, varenje i obavlja detoksikaciju organizma. Samo organizam zdrav iznutra ima zdravu kožu.

Hajdučka trava je veoma blagotvorna za kožu glave i kosu. Pošto reguliše masnoću kože pomaže ljudima koji imaju masno vlasište i pate zbog masne kose, seboreje. Čaj kosi daje sjaj, smanjuje pucanje vrhova, kosa postaje jača, pomaže kod opadanja kose.

 

Comments